БиоНовини

Новините от света на биологията и медицината

Относно


Здравейте и добре дошли в блога за научните новини от света на биологията!

За блога: Създаден, за да прочетете на достъпен език за някои от новите открития в биологията. Въпреки похвалното увеличаване на статиите с био тематика на български език в различни интернет сайтове за последната година, откритията са толкова много, че тук, без да се повтарям с някого, намират място доста вълнуващи научни достижения. Ако има моменти, в които пиша повече за растения или за по-незначими открития то ще да е поради факта,че комерсиалните сайтове са ме изпреварили за по-пикантните новини и няма нужда да се повтаряме. Целта на блога е да информира и то по интересен начин, а не да се състезава.

Едно уточнение: По електронната поща или в коментари тук често срещам въпроси по здравни проблеми, съответно съм помолен да дам съвет. Нямам нито компетенцията, нито правото да сторя това. Вашият личен лекар или фармацевт са правилните хора за подобни въпроси. Дори да срещнете тук обещаващо научно откритие по даден проблем, знайте, че пътят от новината до реалното приложение на метод или медикамент е доста дълъг (няколко години).

За контакти: georgibaldjiev [at] gmail dot com

Лиценз: Текстовете и снимките в този блог се разпространяват под лиценз Криейтив Комънс признание-споделяне на споделеното. Материали от блога могат да се ползват свободно след като:

1. посочите автора;

2. сложите линк към блога като източник и

3. разрешите на трети страни да ги ползват по същия начин. Поставянето на връзки към материали от http://www.bionovini.com е свободно.

4. Червеното правило 🙂 Видите ли, че статията започва и завършва с посочен Източник: то задължително цитирайте източника, а не http://www.bionovini.wordpress.com Тези статии съм писал за други сайтове или блогове, така че е редно да се цитира мястото на първото публикуване.

За фенове: Ако желаете да разменим банери – пишете или направо грабвайте официалният банер на Бионовини.

За читателите: Радостен съм да споделя, че ставате все повече – това е невероятен стимул за писане. Ще посрещна с удоволствие и отговорност всички ваши въпроси, мнения, дискусии, препоръки и коментари. Благодаря ви за посещенито и заповядайте отново!

Written by Георги Балджиев

8 ноември, 2007 в 9:14